14 mar 2022

Versió Garum romà by Iola, Ainhoa, Laia and Victòria

 

El garum és una salsa de peix preparada amb vísceres fermentades de peix molt estesa en la gastronomia de l'antiga Roma.

Garum / Garo / Gastronomía de Roma 

 Basant-se en la recepta romana, les meves alumnes de primer de l'ESO (Iola, Ainhoa, Laia i Victòria) han preparat una versió actualitzada als nostres gustos. Han acompanyat la salsa d'unes galetes salades o pa.


 Font fotografia: https://www.cocinayvino.com/en-la-cocina/especiales/garum-romano-tendencia/

Related Posts:

  • SABIES QUÈ? Ròmul i Rem.  Abans de la fundació de Roma la ciutat més important dels llatins era Alba Longa. El seu rei, Numitor, va ser destronat pel seu germá, Amuli. Aquest, per por de que els fills de Numitor li reclamessin l… Read More
  • L'IMPERI ROMÀIntroducció Roma va ser durant molt de temps una petita ciutat de la Península Itàlica. Per mitjà de nombroses guerres va aconseguir apoderar-se de les terres que s’estenien des de la Península Ibèrica fins a Orient, a ban… Read More
  • LA CATALUNYA ROMANA Introducció. La presència de Roma a les terres de Catalunya va durar més de sis-cents anys: des de finals del segle III a.C. fins a principis del segle V d.C. http://www.vegueries.com/historia/romanosESP.asp Durant a… Read More
  • MATRIMONI I CONFARREATIO by Mónica GuerraEl matrimoni El matrimoni era un acte privat i no escrit. Això vol dir que l’Estat no intervenia de cap manera. El matrimoni era una institució important en la vida dels romans però sobretot dels romans patricis. Un matrimoni… Read More
  • Qui eren els romans? http://profebenjahistoria.bligoo.cl/civilizacion-romana-periodo-monarquia Al principi de s. VII a. C Roma era un petit llogaret situat a la regió del Laci, els habitants de la qual es deien llatins i parlaven lla… Read More

0 comentarios:

Publicar un comentario