Ciències Socials

SABIES QUÈ?

Ròmul i Rem. 

Abans de la fundació de Roma la ciutat més important dels llatins era Alba Longa. El seu rei, Numitor, va ser destronat pel seu germá, Amuli. Aquest, per por de que els fills de Numitor li reclamessin la corona de la ciutat va manar matar als fills barons de Numitor i a la filla d'aquest, Rea Silvia, la va fer verge vestal, amb la intenció que no tingués fills.

Però el déu Mart es va enamorar de Rea Silvia i va engendrar en ella dos bessons: Ròmul i Rem.

Quan la notícia va arribar a oides d'Amuli, va ordenar llançar al riu Tíber als germans. Però el riu els va dur als peus d'una figuera on una lloba els va alletar. Un pastor els va trobar i els va criar com si fossin els seus fills. Ja de majors, Ròmul i Rem es van assabentar del seu origen i van deposar a Amuli del tron d'Alba Longa i van reposar en ell al seu avi Numitor. Després van sortir amb més gent a fundar Roma.

Ròmul va marcar el perímetre de la nova ciutat amb una arada i quan va acabar va dir: Així mori qualsevol que travessi aquests murs. El seu germà, de broma o per enveja, va travessar els límits que acabava de marcar Ròmul i aquest, complint la seva amenaça el va matar.

http://aquiestalarosa.blogspot.com.es/2011/04/romulo-y-remo.html

D’aquesta manera es va fundar, segons la llegenda, la ciutat de Roma.

Era l'any 753 a.C.

2 comentarios:

  1. Judit Solé, 1rB:

    M'ha agradat la llegenda de Ròmul i Rem de com es va fundar Roma, tot i que és bastant fantasiosa. El que he trobat molt curiós és que els alletés una lloba i el més lleig que Ròmul matés al seu germà per tenir més poder.

    ResponderEliminar
  2. Andrea Castellar 1r C16 de mayo de 2012, 9:34

    aquesta llegenda m'agrada tot i que trobo estrany que una lloba agafes a Rómul i Rem. Esta molt bé perque explica una mica com es va fundar roma.

    ResponderEliminar